Houtcafé 12 sept: ‘Hoe verkoop ik de milieuaspecten van hout?’

Op donderdag 12 september organiseert Centrum Hout het Houtcafé ‘Hoe verkoop ik de milieuaspecten van hout?’ in de middag bij de Koninklijke VVNH te Almere. 

Wij weten het, maar hoe krijgen we bij opdrachtgevers en beslissers tussen de oren dat hout het beste bouwmateriaal is om te gebruiken voor mens, dier en milieu? Daarvoor is het belangrijk te weten op basis van welke argumenten de opdrachtgever zich laat overtuigen als het gaat om milieuaspecten. Dit Houtcafé gaat in op hoe de milieuvoordelen van hout te communiceren zijn. Wat is circulariteit van hout en wat kun je ermee? Ook bespreken we welke LCA’s en andere handige milieutools beschikbaar zijn om de milieuscore van hout aantoonbaar te maken. Deelnemers krijgen een spoedcursus in verkooptechnieken voor het vermarkten van milieuaspecten en delen hun ervaringen.

Programma

 • 14.30 uur: Ontvangst met koffie & thee
 • 15.00 uur: Welkom en introductie
 • 15.15 uur: Circulariteit – Wat is dat precies en wat kan de houthandel ermee?
                    Eric de Munck, Senior Adviseur Milieu en duurzame innovatie – Koninklijke VVNH/Centrum Hout
 • 15.30 uur: Milieuscores van hout – tools voor LCA, CO2 en Milieuprestatie gebouwen
                    Mantijn van Leeuwen, Directeur - NIBE
 • 16.00 uur: Ontbossing in de media: Hoe ga je ermee om?
                    Eric de Munck, Senior Adviseur Milieu en duurzame innovatie – Koninklijke VVNH/Centrum Hout
 • 16.15 uur: Scoren met duurzaamheidstools in projecten
                    Arjan de Jong, Commercieel directeur - GWW Houtimport
 • 16.45 uur: Hoe verkoop je duurzaamheid?
                    Marlene Dekkers, Praktische marketingstrateeg - Marketing Accent
 • 17.15 uur: Discussie & Afronding
 • 17.30 uur: Netwerkborrel

Het Houtcafé wordt georganiseerd door Centrum Hout en vindt plaats in het kantoor van de Koninklijke VVNH aan de Westeinde 6 te Almere. De VVNH opent haar deuren om 14.30 uur, het programma gaat om 15.00 uur van start. Eindtijd is ca. 17.30 uur, waarna genetwerkt kan worden onder het genot van een hapje en een drankje.

Deelname en kosten: Het Houtcafé is uitsluitend toegankelijk voor leden van de VVNH, NBvT en voor medewerkers in de houthandel en houtsector, aangesloten bij het fonds OO&A, in het kader van kennisoverdracht. Centrum Hout neemt de kosten voor deelname van de leden VVNH en NBvT voor haar rekening. Aan medewerkers van de bij het fonds OO&A aangesloten bedrijven wordt er een bijdrage in de kosten gevraagd van € 95,00 (excl. BTW) per persoon. Afmeldingen dienen tenminste 24 uur van te voren schriftelijk worden doorgegeven, anders worden de eventuele kosten doorbelast.

U kunt zich aanmelden vóór 6 september via de website van de VVNH.