Kiezen voor duurzaam hout #3

Visvlonder Poldervaart
Project van de maand

De gemeente Schiedam had een lang gekoesterde wens om een hoogwaardige regionale fietsroute aan te leggen langs de Poldervaart. Voor het ontwerp van de inpassing van de fietsroute is goed gekeken naar elementen als het verbeteren van de bestaande fietspaden, de recreatieve waarden, natuurwaarden en de sociale veiligheid rond de Poldervaart.

Lees meer ...

Gemeente Bodegraven kiest voor duurzaam houten bruggen
FSC Nederland legt uit waarom in programma ‘Doe maar duurzaam’  van RTL Z

‘Kies voor hout, red het woud’: door meer duurzaam hout toe in te kopen en te gebruiken werk je actief mee aan het stoppen van ontbossing. Het kopen van hout met een keurmerk laat boseigenaren en politici zien dat het bos ook een belangrijke economische waarde heeft.

Lees meer ...

Zeven nieuwe partijen Green Deal Duurzaam GWW 2.0

Op maandag 27 november 2017 hebben zeven nieuwe partijen een handtekening gezet onder de Green Deal Duurzaam GWW 2.0. Daarmee is groep van ondersteuners, uitdragers en uitvoerenden van deze deal een stap verder in het bereiken van de doelstelling: Duurzaamheid is in 2020 een integraal onderdeel van alle spoor- grond- water- en wegenbouwprojecten.

Lees meer ...

Circulaire brug
Een milieuvriendelijk, duurzaam en eigentijds brugconcept

Dat hout uitstekend past in de circulaire economie bewijst ook het initiatief van Gemeente Westervoort in samenwerking met architectenbureau Arc2 en Meerdink bruggen te Winterswijk. Uitgangspunt is het ontwikkelen van een milieuvriendelijk, duurzaam en eigentijds brugconcept. Dit resulteerde in een heldere keuze voor het  gebruik van hardhout van bestaande gww toepassingen uitsluitend afkomstig uit eigen gemeente.

Lees meer ...

Kiezen voor meest milieuvriendelijke materiaal (MMA)

Van roken ga je dood, van ongezond eten krijg je het aan je hart, te veel alcohol geeft een kater. We weten het allemaal, maar toch doen we het; steeds opnieuw.

Lees meer ...