Sluisdeuren Havenkwartier Zeewolde

Type houttoepassing: Sluisdeuren

Plaats: Zeewolde

Omschrijving : Afgelopen mei en juni zijn in de sluis in het Havenkwartier van Zeewolde 4 nieuwe sluisdeuren geplaatst. Totaal zullen er 6 deuren geplaatst worden. Na de 4 sluisdeuren komen er nog 2 keerdeuren. Alle deuren zijn gemaakt van FSC 100% Azobé. In totaal is er ongeveer 74 m³ gebruikt. De grootste deuren zijn de benedendeuren 4,0 meter breed en 10 meter hoog (ca. 50 m³).
Het ontwerp van de deuren is door Wijma Kampen gedaan. De deuren zijn volledig in Kampen geproduceerd en samen met Machinefabriek Rusthoven gemonteerd. Het plaatsen van de sluisdeuren ging voorspoedig. Beide sets zijn binnen twee dagen geplaatst en op maat geschaafd. De laatste deuren zullen naar verwachting eind augustus geplaatst worden. 

Houtsoort(en): Azobé

Volume: 50 m3

Keurmerk: FSC 100%

Opdrachtgever: De opdrachtgever is Rusthoven als onderdeel van de bouwcombinatie met Strukton Civiel, Heuvelman Ibis, Van Heteren en Strukton Systems. De uiteindelijke klant is de gemeente Zeewolde.

Uitvoerende partij:  Machinefabriek Rusthoven en Wijma Kampen

Hout geleverd door: Wijma Kampen

CO2 vastgelegd: Het hout in dit project heeft 82 ton CO2 eq. vastgelegd voor het tweede leven van het hout gedurende de gehele gebruiksduur.