{{ showmenu }}

Hout is...

Mooi

Ook al is ‘’mooi’’ heel persoonlijk, maar uit marktonderzoek (USP 2006, 2010) blijkt dat niet alleen consumenten, maar ook opdrachtgevers, adviseurs en bouwers hout het mooiste bouwmateriaal vinden.

Een oneindige grondstof

Hout is een van de weinige bouwgrondstoffen die nagroeibaar is.

Aantoonbaar duurzaam- hout heeft een transparante keten

Nederland is met ruim 85% aantoonbaar duurzaam hout koploper in Europa.Voor houtimport door leden van de Koninklijke VVNH ligt dit percentage al op 92%.

Houtafval bestaat niet

Sloophout uit de bouw en gww vinden hun weg naar nieuwe toepassingen door speciale sloop- of via recyclingbedrijvenmdie het hout sorteren en aanbieden als grondstof voor hergebruik en recycling of voor de productie van bio-energie en warmte.

Bio-based

Hout is een natuurlijk product. Hout is ook een unieke grondstof omdat het nagroeibaar (hernieuwbaar) is en niet uitgeput raakt bij duurzaam bosbeheer. Het is daarnaast, aan het einde van haar gebruiksduur, biologisch afbreekbaar en vormt dan weer voedingstoffen voor nieuwe bomen.

Bio-cycle

Hout is het ultieme voorbeeld van een Cradle to Cradle materiaal: natuurlijk, hernieuwbaar, flexibel inzetbaar, lage energie inhoud en biologisch afbreekbaar.

Circulaire economie

Hout is de meest natuurlijke, energie-efficiënte en milieuvriendelijke grondstof;hout is dus de spil voor een economisch model dat grondstofefficiëntie als basis heeft.

CO2-footprint

-Hout heeft een  CO2 footprint die lager is dan beton, staal en kunststof. Elke m3 hout legt bijna een ton CO2 (900 kg/m3) vast en als je de CO2-uitstoot van materialen die je uitspaart daarbij optelt is de totale klimaatwinst zelfs twee ton CO2!

Duurzaam aanbesteden

Hout heeft een gunstige CO2-footprint, een laag energieverbruik én een lage milieu impact.

Duurzame herkomst

Transparante, wereldwijd erkende en door onafhankelijke specialisten gecontroleerde certificaatsystemen staan garant voor de herkomst van uw duurzaam gecertificeerde hout.

Levensduur

Afhankelijk van de houtsoort en de toepassing kan hout honderden jaren mee.

Biodiversiteit beschermend

Tachtig procent van alle levensvormen is te vinden in bossen. Door duurzaam tropisch hout te kopen kunnen bossen duurzaam
in stand worden gehouden en het voortbestaan van miljoenen plant- en diersoorten behouden blijven.

Social Responsibility

Het kopen van hout uit duurzaam beheerde bossen zorgt niet alleen voor het behoud van bossen,
maar ook voor de werkgelegenheid van lokale bevolking, met goede arbeidsomstandigheden (volgens richtlijnen ILO), een eerlijk loon en toegang tot de gezondheidszorg.

Veilig product

Hout is geen gevaarlijke (grond)stof en valt daarmee buiten de richtlijnen van REACH.

 

Lees het volledige Infoblad Waarom kiezen voor hout?

  • terug
    naar
    overzicht