{{ showmenu }}

Cursus Hout herkennen 19 en 26 sept (VOL)

Iedereen die met hout werkt weet dat de specifieke eigenschappen van houtsoorten bepalend kunnen zijn voor een succesvolle toepassing. Bovendien varieert de marktprijs van hout en houtsoorten behoorlijk. Het is daarom belangrijk om de verschillende houtsoorten van elkaar te kunnen onderscheiden. Dit is lang niet altijd gemakkelijk, want veel houtsoorten lijken op elkaar en het uiterlijk van houtsoorten kan soms behoorlijk variëren.

In deze cursus leert u over de uiterlijke kenmerken van hout en welke verschillen in deze kenmerken te gebruiken zijn om houtsoorten eenduidig van elkaar te kunnen onderscheiden. 50 veel gebruikte houtsoorten (6 naaldhoutsoorten, 14 gematigde loofhoutsoorten, circa 30 tropische loofhoutsoorten) worden behandeld. Monsters van de houtsoorten worden bekeken met en zonder loepje waarbij soms gebruik gemaakt wordt van een scherp mesje om een mooi glad kops oppervlak te krijgen.

De tweedaagse cursus die door SHR gegeven wordt, vindt plaats op 19 en 26 september 2019 in Wageningen. De lessen duren van 14.00 tot 21.00 uur.

N.B. De cursus is inmiddels vol

Lees meer over de cursus en aanmelden op de website van SHR

Het Houtopleidingscentrum (HOC) gaat in november 2019 weer een cursus Houtherkenning organiseren. Houd deze website in de gaten voor de aankondiging.