{{ showmenu }}

De Bouwcampus lanceert Dashboard: Hout in de GWW

De Bouwcampus lanceert het Dashboard Materialen met Toekomst: Hout in de GWW. Dat met hulp van betrokken “ambassadeurs” en experts tot stand is gekomen. Het dashboard bevat ervaringsverhalen over het gebruik van hout en andere biobased materialen bij fiets- en voetgangersbruggen. Evenals een routekaart om zelf aan de slag te gaan met het gebruik van hout en andere biobased materialen. Het dashboard laat zien wat er allemaal mogelijk is en geeft houvast voor de partijen die ermee aan de slag willen.

Waar voor sommige transitieopgaven concrete doelstellingen zijn geformuleerd, is dat voor de transitie naar een biobased economie minder het geval. Al helemaal binnen de grond-, weg- en waterbouw. Duurzaamheid en circulariteit zijn vaak niet weg te denken uit beleidskaders van overheden, maar zelden worden concrete beleidsdoelstellingen geformuleerd ten aanzien van hernieuwbare materialen. Bovendien staan gemeenten en waterschappen voor complexe uitdagingen als het gaat om het bruggenlandschap: grote vervangingsopgaven en een ambitie dit met minder Co2 uitstoot en minder afval te doen.

Met deze opgaven in het achterhoofd werden afgelopen jaar verdiepende sessies georganiseerd in samenwerking met Rijkswaterstaat, P12, FSC Nederland en Centrum Hout. Hierin lieten diverse ingenieurs, ontwerpbureaus en bouwers aan de hand van inspirerende voorbeelden zien wat mogelijk is met hout en hybride constructies. De belangrijkste les uit al deze inspirerende voorbeelden is dat er ontzettend veel kennis binnen handbereik is.

Meer lezen kijk op: Hout in de GWW (debouwcampus.nl)