{{ showmenu }}

Gemeente Bodegraven Reeuwijk kiest 'gewoon duurzaam' voor houten bruggen

– FSC Nederland legt uit waarom in programma ‘Doe maar duurzaam’  van RTL Z –

‘Kies voor hout, red het woud’: door meer duurzaam hout toe in te kopen en te gebruiken werk je actief mee aan het stoppen van ontbossing. Het kopen van hout met een keurmerk laat boseigenaren en politici zien dat het bos ook een belangrijke economische waarde heeft.
Dat is een belangrijke drijfveer om bossen duurzaam te blijven of gaan beheren en niet te kappen voor ander  landgebruik. ‘Als je hardhout gebruikt lever je een bijdrage aan de bosbouw, zodat ze het niet verbrand worden om ruimte te maken voor sojateelt of (palm)olie-teelt’, aldus wethouder Kees Oskam gemeente Bodegraven – Reeuwijk, die bewust kiest voor bruggen van tropisch hardhout met een FSC certificaat.

Door duurzaam bosbeheer wordt de uitstoot van CO2 als gevolg van ontbossing voorkomen en blijft biodiversiteit en werkgelegenheid behouden.  ‘De gemeente Bodegraven – Reeuwijk heeft vastgesteld dat zij in 2035 klimaatneutraal willen zijn. En iedere stap die we doen moet daar een bijdrage aan leveren.
En daar past ook in de keuze van materialen die we toepassen. En daarom ook een brug van hout, maar wel van duurzaam hout’. ’Kortom, we willen deze gemeente beter doorgeven aan onze kinderen dan we hem nu aantreffen’

De hele uitzending ‘Kies voor hout, red het woud’ in Doe maar duurzaam van RTL Z zien? Klik hier