{{ showmenu }}

Nieuw Azobe wegdek voor Mexicobruggen

Type houttoepassing: brugdek met anti-slip

Plaats: Antwerpen

Omschrijving: De historische Mexicobruggen in de haven van Antwerpen werden begin 2016 in zijn geheel weggehaald voor een grondige restauratie. De Mexicobrug bestaat uit een westelijke brug en een oostelijke brug in de binnenstad van Antwerpen.De historische Mexicobruggen in de haven van Antwerpen werden begin dit jaar in zijn geheel weggehaald voor een grondige restauratie. De staalconstructie is gerenoveerd en opnieuw geconserveerd. Ook de ondervloer en het wegdek, beide van Azobé, zijn volledig vernieuwd, maar wel met de klassieke technieken. Sinds 2001 is de brug namelijk een beschermd monument.

Na het meten van de staalconstructie op locatie zijn de boven- en ondervloeren nieuw vervaardigd door Hupkes Houthandel. De beide Mexicobruggen bevatten 55 m3 FSC® gecertificeerd hout. Bij elkaar zijn er 90 verschillende delen uit hout vervaardigd. Alle delen zijn in Nederland gezaagd, geschaafd, deels voorgeboord en CNC bewerkt. De grootste houten onderdelen zijn 440 millimeter breed en 7,50 meter lang. Een deel van de brugdekdelen is voorzien van een loopdekprofiel met een Epoxy antislip.

Houtsoort(en): Azobé

Volume: 55 m3

Keurmerk: FSC 100%

Opdrachtgever: Havenbedrijf Antwerpen

Uitvoerende partij:  Aelterman b.v.b.a.

Hout geleverd door: Hupkes

CO2 vastgelegd: Het hout in dit project heeft 89.886 kg CO2 vastgelegd voor het tweede leven van het hout gedurende de gehele gebruiksduur.