{{ showmenu }}

Russische ijsbaan met schaatschoreografie in ceder

Margot Krasojevic Architecture ontwierp een ijsbaan met openluchtbioscoop en geothermische spa. Het sport- en wellnesscentrum wordt deels omsloten door een schaatschoreografie in ceder.

De ijsbaan komt bij een meer op het Russische schiereiland Kamchatka. Het meer ligt hoog in de bergen en is omgeven door vulkanisch terrein, natuurreservaten, warmwaterbronnen, skigebieden en toeristische routes. Het gebied is populair bij toeristen en lokale bevolking. In de wintermaanden is het meer bevroren.

Zelfvoorzienend
In de rest van het jaar maakt de ijsbaan gebruik van zonnecellen en geothermische turbines voor de stroom die nodig is voor bioscoop en verlichting en om bijvoorbeeld het meer te bevriezen voor bijvoorbeeld ijshockeytoernooien. Tevens fungeert de ijsbaan als schaatspark. Het sport- en wellnesscentrum wordt helemaal zelfvoorzienend.

Verticale cederlatten
Het multifunctionele centrum wordt deels omsloten door verticale cederlatten en is deels overkapt. Voor de vorm vond Margot Krasojevic Architecture inspiratie in ijskristallen en bevroren schaatsbewegingen. Opdrachtgever voor het project is China Film House.