{{ showmenu }}

Verdiepingssessie 'Materialen met Toekomst: Hout in de GWW' - Verslag 16 september 2021

Hout en andere biobased materialen spelen een belangrijke rol in de verduurzaming van de Nederlandse infrastructuur. Verschillende partijen hebben daarom het traject ‘Hout in de GWW’ opgezet, met als doel om samen te werken aan een leidraad voor houten toepassingen in de bebouwde omgeving, zodat er kan worden opgeschaald naar een biobased en circulaire economie.

Vanuit het actieplan ‘Hout in de GWW’ is partner Centrum Hout als medeoprichter, inhoudelijk betrokken bij dit traject. Het traject richt zich op het wegnemen van bottlenecks van opdrachtgevers binnen overheden en waterschappen. Om dit te bereiken worden er sinds 2021 verdiepingssessies gehouden.

Op 16 september vond de tweede verdiepingssessie ‘Materialen met Toekomst: Hout in de GWW’ plaats die in het teken stond van ontwerpen en detailleren. De hoofdvraag die tijdens de sessie werd gesteld was: “wat is er voor nodig om een brug van de toekomst te ontwerpen?” Aan de hand van een concrete toepassing van een houten brug, werden vervolgens thema’s verkend die de transitie naar een biobased en circulaire economie bevorderen. De resultaten van deze sessie worden gebruikt voor het opstellen van de leidraad, die uiteindelijk wordt verwerkt in een online dashboard.

Lees meer in het verslag of bekijk de opname van de online bijeenkomst terug.

De volgende bijeenkomst staat in het teken van Biobased & Circulariteit en vindt plaats op 29 oktober van 9.30 tot 11.30 op de Floriade in Almere.